Acer heeft een nieuw systeem genaamd “Add-In-One” ontwikkeld om een modulair, upgradebaar, alles-in-één ervaring te bieden. In het verleden was een populaire manier om ruimte te besparen op je bureau het kopen van een all-in-one computer, zoals de Apple iMac, waarbij de belangrijkste computerhardware is ingebouwd in de monitor. Het probleem met dit soort computers is echter dat ze moeilijker te repareren en te upgraden zijn en dat je bij een volledige upgrade het hele monitor- en computercombinatie moet vervangen.

Op de CES 2023 toont Acer nu een interessante nieuwe oplossing. Het biedt de meeste voordelen van een all-in-one computer, maar behoudt de mogelijkheid om in de toekomst te updaten.

Het bedrijf noemt het “Add-In-One” en in de basis betreft het een manier om een Chromebox aan de achterkant van een monitor te bevestigen. De monitor in kwestie is de Acer Add-In-One 24, een 23,8 inch scherm met 1080p resolutie met of zonder touch-ondersteuning. Aan de onderkant zijn ook enkele handige poorten te vinden, waaronder een 3,5 mm audio-aansluiting en twee USB-A poorten. Voor videobellen is er een 5MP webcam aan de bovenkant, samen met dubbele microfoons met ingebouwde ruisonderdrukking.”

CES is de afkorting voor Consumer Electronics Show, een jaarlijkse technologiebeurs die plaatsvindt in Las Vegas, Nevada. De beurs is gericht op consumentenelektronica en is een van de grootste technologiebeurzen ter wereld. Tijdens CES kunnen bedrijven hun nieuwste producten en innovaties tonen aan het publiek en aan pers en professionele kopers uit de industrie. CES vindt jaarlijks plaats in januari en trekt duizenden bezoekers uit de hele wereld. De CES2023 vind plaats van donderdag 5 tot zondag 8 januari.

Acer Chromebox CXI5

De Chromebox CXI5 is uitgerust met 4 x USB-A 3.2 poorten, 2 x USB-C (USB4), 2 x HDMI en een ethernetpoort en kan worden gebruikt om tegelijkertijd drie aparte monitors te bedienen.

Acer Add-in-One 24

De Add-In-One 24 is een 23,8 inch Full HD docking monitor met optioneel touchscreen en is bedoeld om de werkplek te optimaliseren terwijl het toch modulair genoeg is voor verschillende toepassingen.

De monitor heeft ook alle benodigde I/O voor een desktop PC, zoals een geïntegreerde 5 megapixel webcam, 2 x 4w speakers en AI-geluidsreductie voor videoconferenties.

acer-chromebox-cxi5-add-in-one-CES-2023

CXI5+Add-in-One_24

De Chromebox is speciaal ontworpen om te worden gemonteerd op de achterkant van de Add-In-One 24.

De Acer Chromebox CXI5 is vanaf het eerste kwartaal van 2023 verkrijgbaar (in ieder geval in USA) vanaf een prijs van ca. $300,- en de Add-In-One vanaf ca. $600,-

Over de verkrijbaarheid in de Benelux houden we je op de hoogte.

Fotocredits: Acer