Chrome OS van Google is als lichtgewicht besturingssysteem te vinden op laptops, convertibles en desktops. Maar vanaf nu is er dus ook een tablet met het Chrome OS besturingssysteem. Eerder dit jaar in januari toonde fabrikant Acer al een traditionele tablet met Chrome OS op een onderwijsbeurs. Nu is deze Chromebook  tablet officieel gepresenteerd; de Acer Chromebook Tab 10, ook al gewoon kortweg de ChromeTab 10 genoemd.

Acer Chromebook Tab 10, specificaties

De specificaties op zichzelf zijn niet verbazingwekkend te noemen, wat uiteraard het hele punt is van Chrome OS: van goedkope hardware het beste maken. Nou dat is gelukt, want de ChromeTab 10 heeft een solide basis gekregen: een OP1 processor (Een speciaal voor Google Chrome OS ontworpen processor, zie hier meer: http://whatisop.com/), in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen.

Mooie display en Stylus

De tablet heeft een display van 9,7-inch met een beeldverhouding van 4:3 met een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels (dit is vrijwel identiek aan de specs van de nieuwe iPad ). Ook is er een USB-C-poort en ruimte voor een micro-sd-kaart. Er is een 2MP camera aan de voorkant voor video-oproepen en een 5MP camera aan de achterkant voor foto’s en video-opnames.

De tablet wordt ook geleverd met een Wacom EMR-pen voor het maken van notities en aantekeningen. De stylus gebruikt geen batterij en hoeft ook niet te worden opgeladen. Het kan veilig worden opgeborgen in een sleuf aan de onderkant van het apparaat.

Acer zegt dat de batterij tot 10 uur mee kan gaan met één keer opladen. Hij laadt op via de USB-C 3.1-poort die ook DisplayPort-ondersteuning heeft voor het geval je deze tablet zou willen aansluiten op een extern beeldscherm.

Android ondersteuning

Als vanzelfsprekend wordt de ChromeTab 10 standaard met Android Play Store-ondersteuning geleverd.

Kobaltblauw design

Door de compacte afmetingen kan de ChromeTab 10 gemakkelijk in een rugtas of bureau worden opgeborgen, terwijl de unieke kobaltblauwe kleur ervoor zorgt dat de tablet goed opvalt . De Acer Chromebook Tab 10 weegt slechts 550 gram en de afmetingen zijn 172,2 x 238,2 x 9,98 mm.

Beschikbaarheid

Of, en van wanneer deze Acer Chromebook Tab10 in Nederland beschikbaar zal komen is nog niet helemaal duidelijk. Prijsindicatie voor 32Gb, Wifi, inclusief stylus zal waarschijnlijk rond de € 329,- komen te liggen.

Foto credits:
Blog afbeelding: Acer
Officieel persbericht van Acer