Acer Chromebook Spin 713, 3e generatie (2021) nog beter!

acer_chromebook_spin_713_CP713_3W

Een van Acer’s aangekondigde Chromebooks eerder deze week was deze Acer Chromebook Spin 713, CP713 3W. Hierbij staat 3W voor alweer de 3e geneartie van deze Hit-Chromebook van Acer. Het is nog niet duidelijk wanneer deze uitvoering op de markt komt in de Benelux, maar als hij arriveert – dan ben ik zeker een van de eerste die er een gaat aanschaffen.

Deze Chromebook is echt om je vingers bij af te likken, no kidding! Ik ben al fan van deze Chrome-os-toverdoos sindsdat de oorspronkelijke (1W) werd gelanceerd in 2018, en ook zijn opvolger (2W) die in 2020 volgde was al een verbetering met een 10th gen Intel processoren ipv 8th gen. Maar drie keer is scheepsrecht, en deze 3W is dus uitgerust met Intel’s laatste 11th gen (Tiger Lake) Core i7 processor.

Intel Evo-platform

Met de aankondiging van Intel’s 11e generatie Tiger Lake-chips in september 2020, onthulde het bedrijf een geheel nieuwe categorie high-end laptops. Laptops binnen dit zogenaamde Evo Platform zijn een voor een premium apparaten die aan Intel’s hoogste eisen moeten voldoen, ook in afmeting (dun) en gewicht (licht). In feite legt Intel hiermee de lat weer een stukje hoger om Laptops, maar ook Chromebooks de naam Ultrabook te mogen geven.

Een paar zaken waaraan Evo-platform laptops (ultrabooks) moeten voldoen zijn o.a.;

  • Moet draaien op Intel 11th gen Tiger Lake Core i5/i7 processors
  • Minimaal 8GB RAM geheugen;
  • Minimaal 256GB aan SSD opslag;
  • Moet snel ontwaken uit slaapstand (in minder dan 1 seconde);
  • Minimaal 9 uur real-world battery life + snel opladen (4+ uur batterijduur biinen 30 minuten)
  • Moet beschikken over moderne connectiviteit: WiFi 6 (Gig+), USB-C with Thunderbolt 4
  • Moet beschikken over biometrics (IR cameras of finger sensor)

40% prestatievebetering met 11th gen Tiger Lake-chips

De nieuwe Tiger Lake-chips zorgen niet alleen tot zo’n 40% prestatieverbetering ten opzichte van eerdere generaties, maar zorgen er ook voor dat Chromebooks in minder dan een seconde uit de slaapstand kunnen worden gehaald. Eerste reviews laten zien dat deze prestativerbeteringen niet alleen theoretisch (dus op papier) standhoudt. Deze Acer Chromebook Spin 713 CP317-3W blaast andere premium Chromebooks werkelijk waar van het speelveld.

Prima batterijduur, ondanks zware hardware

Een andere belangrijke voorwaarde van Intel waaraan laptops in het Evo-platform moeten voldoen is batterijduur. Deze Acer Chromebook Spin 713 CP317-3W gaat ondanks al zijn prestatiegeweld gewoon 10 uur mee en je kunt tevens na nog geen 30 minuten laden weer zo’n vier uur verder.

3:2 VertiView Display

Een van de dingen waar ik echt heel blij van wordt is de 3:2 beeldverhouding waardoor je feitelijk 18% meer verticale schermruimte krijg, vooral handig als je veel werkt met Google Docs. De maximale resolutie van 2256×1504 (200 PPI) van het 13,5-inch scherm zorgt voor 1,21 keer zoveel pixels als een vergelijkbaar Full HD-scherm (165 PPI).

Kijk hier voor mee informatie bij Acer op de website: https://www.acer.com/ac/nl/NL/content/series/acerchromebookspin713cp7133w

Afbeelding: Acer

chromebookenzo-over-mij

Hoi ik ben Mike en ik run deze website. Chromebookenzo.nl is dé grootste website over Chromebooks (enzo) in Nederland. In dit interview lees je er meer over.