13 oktober 2021 |

Acer heeft zojuist hun zogenaamde ‘next@acer’ wereldwijde persevenement afgerond. Het thema was; ‘Made for Humanity’. Voor degenen die op zoek zijn naar alle nieuwe goodies van Acer, zal ik het volledige persbericht aan het einde van dit bericht plaatsen. Maar voor ons draait het natuurlijk allemaal om de Chromebooks en Acer stelde niet teleur. Maar naast 4 nieuwe Chrome OS-laptops introduceerde Acer tevens een paar ‘Works with Chromebooks’-accessoires.

Acer Chromebook Spin 314

De Acer Chromebook Spin 314 heeft een OceanGlass-touchpad dat volledig is gemaakt van plastic afval dat wordt gerecycled tot een glasachtig materiaal. Sluit mooi aan op Acer’s thema van dit event dus: ‘Made for Humanity‘. De 14″ Full HD convertible wordt aangedreven door de nieuwste Jasper Lake small core CPU’s van Intel en is speciaal ontworpen voor veeleisende studenten. Met een HDMI-poort, MicroSD-slot en nog veel meer poorten zou deze Chromebook een robuuste maar budgetvriendelijke middenklasse model moeten zijn voor zowel scholen, studenten en consumenten.

Deze Acer Chromebook Spin 314 (CP314-1H/N) is in Europa vanaf oktober verkrijgbaar vanaf 449 euro.

Acer Chromebook Spin 514

En dan is ook 14-inch Acer Chromebook Spin 514 met 11e generatie Tiger Lake-CPU’s en Intel Iris Xe-graphics. Deze convertable Chromebook biedt varianten van Pentium Gold tot de krachtige Core i7-1180G7 met tot maar liefst 16 GB RAM. De nieuwe Spin 514 heeft een 14-inch Full HD-scherm en wordt geleverd met een optionele Enterprise Upgrade voor de zakelijke markt.

Deze Acer Chromebook Spin 514 (CP514-2H) is in Europa vanaf oktober verkrijgbaar vanaf 799 euro.

Acer Chromebook 514

Dit is de eerste Chromebook in het middensegment die wordt geleverd met MediaTek’s mid-tier Kompanio 828 SoC. We kennen deze chip als de MT8192 en we verwachten dat hij de huidige Snapdragon 7c die we de laatste tijd o.a. in apparaten van Lenovo en Acer zien, zal overtreffen. De Acer Chromebook 514 wordt geleverd met een optioneel touchscreen en tot 8 GB RAM. Dankzij de ARM-processor belooft Acer onder de juiste omstandigheden een batterijduur van 15 uur. Vergis je niet in de MediaTek processor, dit is ook een echte premium Chromebook. Hij wordt o.a. uitgerust met een glazen trackpad en een aluminium deksel.

Deze Acer Chromebook 514 (CB514-2H/T) is in Europa vanaf november verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Acer Chromebook 515

En dan, voor degenen die wat meer schermruimte willen, komt Acer ook nog met een 15,6-inch clamshell aan die dezelfde reeks specificaties biedt als de convertible 514. Maar dit model voegt tevens een handig geïntegreerd numeriek toetsenbord. Daarnaast heeft het een massief glazen trackpad en een vingerafdruksensor voor snelle, veilige toegang tot deze Chromebook. De 515 en Enterprise 515 zijn voorzien van US MIL-STD 810H-duurzaamheid met een aluminium deksel en je krijgt een goede selectie poorten met 2 x USB-C en USB 3.2 samen met een MicroSD-kaartlezer. Hij wordt ook geleverd met een HDMI-poort om je apparaat eenvoudig uit te breiden naar een tweede scherm.

Deze Acer Chromebook 515 (CB515-1W/T) is in Europa vanaf oktober verkrijgbaar vanaf 499 euro.

‘Works with Chromebook’ accessoires

Verder heeft Acer ook nog een aantal ‘Works with Chromebook’-accessoires aangekondigd, waaronder een ‘milieuvriendelijke’ draadloze muis en de KM501 Bluetooth-muis- en toetsenbordcombinatie. Prijzen en beschikbaarheid worden nog bekend gemaakt. Je kunt meer over deze en alle nieuwe producten van Acer te weten komen door hier naar de officiële Acer New Room te gaan.

https://www.acer.com/ac/en/US/content/nextatacer-2021