Mogen we even voorstellen, de nieuwe Acer Chromebook Spin 15. En alhoewel voor een laptop 15″ niet mega-groot is, voor een tablet is 15″ echt mega-huge… Voor traditionale (niet Chromebook) laptops is er een grote keuze in 17″ en zelfs enkele 18″ uitvoeringen. Voor tablets stopt het toch echt wel een beetje bj 13″. (iPad Pro is bijvoorbeeld 12,9″)

Deze Acer Chromebook Spin 15 staat ook in de lijst met beste Chromebooks elders hier op Chromebookenzo.nl

Acer Chromebook Spin 15 – Gigantische 2-1 laptop/tablet

Want stel je even voor dat je deze 15″Acer omklapt tot tablet! Dan zit je echt met een joekel van ee tablet (386 mm x 262 mm x 20mm) op je schoot. En geloof ons – dat is fors. Met een dikte van 20mm is hij wel significant dunner geworden dan zijn voorganger. En met een gewicht van slechts 2kg significant lichter. We kunnen ons wel voorstellen dat het prettig is om deze 15″ scherm neer te zetten in tent-modus. Dit om bijvoorbeeld wat naar Netflex te kijken.  Maar realiseer je dan ook wel dat de speakers vanaf naast je toetsenbord naar achteren (dus van je af) worden afgevuurd, hmm… Maar goed, dat probleem kun je gemakkelijk oplossen met een Chromecast Audio.

Oude vertrouwde toetsenbord

Alhoewel deze Acer Chromebook Spin 15 duidelijk uit de familie komt van Acer’s Spin 5 SP515 (Windows) laptops, zijn er wel een aantal hele crusiale verschillen. Zo heeft de Acer Chromebook Spin 15 het oude vertrouwde Chromebook tobo, dus zonder nummeriek gedeelte MAAR wel met aan beide zeiden omhooggerichte speakers… Yeah baby!

Acer Spin 5 CP515 Windows laptop vs Acer Chromebook Spin 15
(links) Acer Spin 5 (CP515) Windows laptop vs (rechts) Acer Chromebook Spin 15

Fig.1 Acer Spin 5 (CP515) Windows laptop (links) vs Acer Chromebook Spin 15 (rechts)

En als je dat numerieke gedeelte echt mist, hier… zie hieronder – alsjeblieft!

Belkin Numeriek Bluetooth Keypad
Belkin Keypad

Apple Macbook Pro killer

Wij durven hier dan ook wel weer te stellen dat de Acer Chromebook Spin 15 een geduchte concurrent is voor de Apple Macbook Pro 15″. Toegegeven, het is een beetje appelen met peren vergelijken. Maar dat geldt dan overigens wel van twee kanten. In het voordeel van de Acer Chromebook Spin 15, het scheelt je op de eerste plaats een prak geld, maar tevens krijg je voor dat zelfde geld een 2-1 (spin) laptop/tablet voorgeschoteld.

En ook de Apple Macbooks hebben dus geen numeriek gedeelte maar ook wel de “upward-firing” speakers!

Apple Macbook Pro 15"
Apple Macbook Pro 15″

Foto/product credits
Blog afbeelding: Acer
Windows vs Chromebook laptop: Acer
Keypad: Belkin
Macbook Pro 15: Apple