In navolging op Google’s recente introductie van het Chromebook Plus-merk, introduceert Acer de gloednieuwe 514. Acer staat bekend om zijn hoge standaarden binnen de Chromebook-wereld, en deze traditie leeft voort in de Acer Chromebook Plus 514.

Voordat we de kans hebben gehad om deze Chromebook Plus te testen (we wachten op Acer om ons een exemplaar te sturen), lijkt het erop dat dit op dit moment een van de beste Chromebooks is die je kunt vinden voor deze prijs. Maak je geen zorgen over het feit dat er een AMD-processor in zit. Zowel Intel als AMD zijn 64-bit processors met vergelijkbare x86-architectuur, en je hebt hier dus NIET te maken met een of andere ARM-processor zoals die je ziet in bijvoorbeeld Qualcomm- en MediaTek-chips.

AMD Ryzen 7000 serie CPU

Onder de motorkap vind je de krachtige AMD Ryzen™ 7520 C-Series processor die garant staat voor topprestaties. Met maximaal vier hoogwaardige “Zen 2” CPU-kernen te combineren met de geavanceerde AMD RDNA™ 2 grafische technologie, levert de AMD Ryzen™ 7520 C-Series processor in deze Chromebook Plus snelle opstarttijden en responsieve prestaties voor moderne productiviteits-apps die zakelijke Chromebook-gebruikers vereisen.

Kort door de bocht is de AMD Ryzen 7520 C-Series vergelijkbaar met een 12e gen. Intel Core i7. De Ryzen 7520 C-Series presteert beter in taken die een hoge single-core snelheid vereisen, terwijl de Core i7 beter is in taken die meerdere cores of threads gebruiken.

Full HD Scherm en webcam

De integratie van geavanceerde technologie gaat verder dan alleen de processor. Het 14″ 16:10 WUXGA scherm biedt scherpe, heldere beelden, ideaal voor zowel werk als ontspanning. En met de Chromebook Plus 514 worden videogesprekken een fluitje van een cent. Dankzij een 1080p webcam en AI-gedreven tools ben je altijd verzekerd van heldere gesprekken met optimale beeld- en geluidskwaliteit.

Stijlvol en duurzaam design

Het design van de Chromebook Plus 514 is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam. Met smalle randen en een anti-glare scherm is deze Chromebook een lust voor het oog. Bovendien is hij robuust gebouwd volgens de MIL-STD-810H7 militaire standaard. Acer’s inzet voor duurzaamheid blijkt ook uit het Earthion initiatief, waarbij gerecyclede materialen en duurzame verpakkingen worden gebruikt.

Beschikbaarheid

Tot nu is de Acer Chromebook Plus 514 in Nederland o.a. verkrijgbaar bij coolblue.nl en bol.com.