Acer heeft deze week 8 nieuwe producten geintroduceert tijdens het next@acer event, waaronder ook de Acer Chromebook 715 en zijn kleinere broer de Acer Chromebook 714. Twee volledig nieuwe, zakelijke, ultralichte, dunne en premium Chromebooks. Beiden zogenaamde – clamshell – Chromebooks voor strikt zakelijk gebruik.

Acer Chromebook 715

Dit werk-paradepaardje heeft een 15.6-inch 1920 x 1080 IPS beeldscherm. En met NUMPAD dus!

Acer Chromebook 715

Acer Chromebook 714

En het iets kleinere broertje heeft een 14-inch 1920 x 1080 IPS beeldscherm. en GEEN numpad!

Acer Chromebook 714

Tijd voor een zakelijke update!

Met hun ijzersterke, volledig aluminium chassis zijn de Acer Chromebook 714 en 715 speciaal gebouwd voor de meest veeleisende taken. Het Corning Gorilla Glass-touchpad is kras- en vochtbestendig, waardoor deze Chromebooks perfect zijn voor gebruik op zowel kantoor alsook  onderweg in de meest erbarmelijke omstandigheden.

Standaard Google Enterprice

Standaard zijn deze nieuwe Acer Chromebooks uitgerust met Google Enterprise (Google zakelijk). Hiermee kunnen werkgevers (IT-managers) hun medewerkers/team de nieuwste zakelijke features in handen geven. Ook is er standaard Citrix ondersteuning aanwezig.

De dubbele USB-C-poorten kunnen naast opladen en gegevensoverdracht, ook samen gebruikt worden met een USB-dock om deze apparaten te transformeren tot ware desktop-werkstations.

Numpad op de Acer Chromebook 715

Misschien wel het meest opvallende aan de Acer Chromebook 715 is de aanwezigheid van een nummeriek toetsenbord. Super handig, niet alleen voor accountants, maar ook voor programmeertoepassingen.

Acer heeft hiermee dus een primeur. Want tot nu toe was dit simpelweg geen optie voor Chromebooks, tenzij je genoegen nam met een externe numpad.

Acer_Chromebook_715_numpad_backlit

Ook opvallend is het duidelijk geüpgradede toetsenbord (optioneel met backlit keyboard) in het 15-inch model. Tot zo ver maakte Acer geen slechte, maar zeker ook niet de beste toetsenborden. Maar de toetsen op de Acer Chromebook 715 hebben een voelbare betere travel en klik dan ik van Acer gewend ben tot nu toe.

Hier is een kort Youtube fimpjje van deze Acer Chromebook 715.

https://www.youtube.com/watch?v=t2Lvjwo2m0E

Fingerprint scanner

Geen primeur, maar tot nu toe in ieder geval wel uniek onder Chromebooks is de vingerafdrukscanner die aanwezig is op zowel de 714 als de 715. Er was tot nu toe maar een ander Chrome OS-apparaat met een vingerafdrukscanner: de Pixel Slate.

Specificaties

Acer heeft niet alle specificaties van het basismodel vrijgegeven, maar hieronder krijg je een idee van de hardware-opties die voor zowel de Acer  Chromebook 714 en Acer Chromebook 715:

 • Up to 8th-gen Intel Core i5 processors and 16 gigabytes of memory
 • 15.6-inch 1920 x 1080 IPS display on the Chromebook 715
 • 14-inch 1920 x 1080 IPS display on the Chromebook 714
 • Two USB Type-C 3.1 ports
 • 802.11ac/a/b/g/n 2×2 Wi-Fi, Bluetooth 4.2
 • Wide-angle webcam
 • An integrated fingerprint reader (rechtsonder aan het toetsenbord)
 • Gorilla Glass touchpad
 • All aluminum chassis designed to withstand up to 4-foot drops and 132 pounds of downward force
 • An optional touchscreen and backlit keyboard
 • 12 hours of battery life

Prijs en beschikbaarheid

Beide modellen zullen naar verwachting vanaf juli beschikbaar zijn in de verenigde staten met een basismodelprijs van $ 499.

Aangezien je je moet aanmelden om op de hoogte gehouden te worden over deze Chromebooks via de Chrome Enterprise-pagina van Google, verwacht ik niet dat ze snel beschikbaar zullen komen voor consumenten. Althans niet in de gangbare winkels of webshops.

Foto credits:
Thumbnail en Youtube video: Acer