Acer’s Chromebook 714 is beloond met een MKB Best Choice Award in de categorie voor Hardware. Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor verschillende categorieen door WINMAG Pro. Niet echt een verassing wat mij betreft, maar evengoed een mooie opsteker voor het platform.

Steeds meer MKB bedrijven werken met Chromebook

WMP heeft ook gezien dat 10% procent van de Fortune 500-bedrijven met Chrome OS werken. Naarmate dit sterk stijgende percentage verhoogt, groeit het belang van veilige, krachtige en kostenefficiënte hardware.

Sinds zijn introductie in 2011 heeft Chrome OS een lange en succesvolle reis afgelegd. Hebben we het vandaag de dag over het besturingssysteem (Red. Chrome OS), dan valt er niet van een underdog, maar toonaangever te spreken.

Redactie WINMAG Pro

En aangezien het gros van hoogwaardige bedrijfssoftware in het MKB inmiddels cloudnative wordt geleverd, kent gebruik van Chrome OS voor midden- en grootbedrijven tal van voordelen.

Acer introduceerde deze zakelijke Chromebook met 14″scherm tijdens het next@acer event eerder dit jaar in April. De Acer Chromebook 714 kwam samen met zijn grotere broer, de Acer Chromebook 715. Twee volledig nieuwe, zakelijke, ultralichte, dunne en premium Chromebooks voor o.a. ook het MKB dus. De 715 een 15,6″ scherm en is tevens voorzien van een numpad. Ik schreef eerder al een blog over deze Acer Chromebook 714 en 715.

Chrome Enterprise

De Acer’s Chromebook 714 en 715 sluiten naadloos aan op Chrome Enterprise Upgrade, wat geavanceerde beveiligings- en beheeropties biedt voor IT-managers. Dankzij meerdere lagen van uitgebreide, ingebouwde beveiliging blijven gegevens veilig en worden malware-aanvallen voorkomen. (Red. dat laatste geldt uiteraard voor alle Chromebooks)

IT-managers hebben via de Chrome Enterprise Upgrade de mogelijkheid om devices op bedrijfsniveau te monitoren, te beheren en veilig te stellen.

Door Chrome OS en Chrome Enterprise Upgrade te combineren met een staalsterke specificatielijst biedt Acer zowel een strategische basis voor digitalisatie als een krachtige werklaptop voor alledaagse corebusiness. Dát is in elk opzicht investeringswaardig, dus belonen we de Chromebook 714 met een MKB Best Choice Award voor Hardware

edactie WINMAG Pro

Beschikbaarheid voor MKB

Deze Acer Chromebooks zijn vooralsnog alleen te kopen voor zakelijk gebruik. In Nederland kun je o.a. terrecht bij Centralpoint.
Kijk hier bij Centralpoint voor Acer Chromebook 714
Kijk hier bij Centralpoint voor Acer Chromebook 715

Conclusies

Met de Acer Chromebook 714 biedt Acer een krachtige Chrome Enterprise-ready laptop. WINMAG Pro heeft deze Chromebook dan ook terrecht uitgeroepen tot MKB Best Choice Award in de Categorie Hardware. Zijn grote broer, de Acer Chromebook 715 heeft een 15,6″scherm (ipv 14″) en is tevens voorzien van een numpad.

WINMAG Pro is een op de zakelijke markt gericht magazine. Je vind er vooral serieuze artikelen voor ICT-professionals.

Foto credits:
Blog thumbnail photo: Acer.com