Girlboss is een community van sterke, nieuwsgierige en ambitieuze vrouwen die succesvol zijn op hun eigen voorwaarden. Inmiddels is er een ware beweging van jonge vrouwen die Sophia’s verhaal gebruiken als startpunt voor hun eigen onafhankelijkheid. Er werd eerder dit jaar zelfs een Girlboss Rally georganiseerd in Los Angeles, een conferentie waar vijfhonderd vrouwen bijeenkwamen om hun tips, tricks en businessmodellen te delen. En binnenkort wordt die beweging waarschijnlijk nóg groter dankzij de nieuwe serie die op 21 april 2017 start op Netflix. (red. 2 maanden later beindigd Netflix de serie, officieel omwille van financiële redenen.)

Girlboss & Nasty Gal

Dat de serie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal maakt het natuurlijk nog interessanter om naar te kijken. Nasty Gal blijkt een enorm succes te zijn geworden en is sinds 2008 een echt kledinglabel. Nasty Gal is te koop in meer dan 60 landen en bereikt een omzet van 100 miljoen dollar per jaar. Tot in 2016 het merk failliet werd verklaard en overgenomen door een Britse investeerder. Maar een echte Girlboss laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Want na het verschijnen van haar boek #Girlboss richtte ze ook de Girlboss Foundation op, om vrouwen te stimuleren hun eigen business te beginnen. Yeah!

Samenwerking Girlboss en Google

Ben jij er klaar voor om je eigen bedrijf(je) te beginnen of je passieproject naar een hoger plan te tillen? Vanuit het hoofdkantoor van Girlboss, in samenwerking met Google Chromebook, geeft Puno Dostres – oprichter van ‘I Love Creatives’ – een zeer uitgebreid en deskundig advies in vijf video’s die je door de basis van ontwerp, data-analyse, financiën en pers/media begeleiden. Maar ook meer over effectief leidinggeven en communicatie. Deze serie “The Helpdesk” videos, is een uitbreiding op de Startup Studio-workshop die voor Chromebooks is ontworpen en waar jij nu van kan profiteren via een slimme, aantrekkelijke videoserie (Engelstalig) waarmee jij alle tools en informatie krijgt die je nodig hebt om jouw stoutste entrepreneurs- en creatieve dromen tot leven te brengen.

Chromebook Tips van een echte Girlboss!!!

1. Hoe een Girlboss betere ‘visuals’ creëert om haar verhalen te ondersteunen

2. Hoe ga je om met (saaie) data voor creatievelingen

3. Hoe ga je om met een budget als je geen boekhouder bent

4. Hoe schrijf je een persbericht dat jou bedrijf op de kaart zet

5. Effectief communiceren (de nadelen van een Email-cultuur)

Foto/video credits:
Blog afbeelding: Netflix-Serie Girlboss
Videos: https://girlboss.studio