Hier is de Top 10 van de best verkochte laptops bij Coolblue.

Twijfel jij tussen een Chromebook of een andere laptop.

Chromebooks

Tja, als je meer wil weten over Chromebooks, dan adviseer ik je eens wat verder rond te kijken op deze website.

Maar als je dan toch niet voor een Chromebook hebt gekozen, sta mij dan in ieder geval toe je ook een paar tips mee te geven over de andere opties die er zijn;

Windows laptops

Als je op het punt staat een Windows laptop te kopen, doe jezelf een lol, en koop in ieder geval een middenklasse model. Als je voor een low-budget Windows laptop gaat, dan verzeker jezelf in ieder geval van een heleboel ellende.

Denk aan een Windows laptop met tenminste 8GB aan RAM geheugen en iets als een Intel Core i5 of Ryzen 5 processor. Lever liever in op het kiezen van een keyboard zonder backlite verlichting, maar zorg er in iedergeval voor dat de specs onder de motorkap voldoende zijn.

Klik hier voor alle Windows Laptops bij Coolblue.

Een laptop wordt ook wel eens een notebook genoemd, eigenlijk zijn ze allebei hetzelfde. Laptops zijn in de afgelopen jaren steeds dunner geworden en daarom werden ze ook wel notebooks genoemd. Klik op instellingen Of iets een laptop of een notebook heet, dat kiest de fabrikant. Het verschil is meestal nihil.

MacBooks

MacBooks van Apple zien er qua design prachtig uit en deze laptops zitten boordevol moderne snufjes. Maar het is best lastig te bepalen welk model voor jou geschikt is. Er zijn verschillende varianten die ook nog eens geleverd kunnen worden met verschillende configuraties – van een extra krachtigere processor tot meer opslagruimte.

De keuze is een stuk overzichtelijker dan bij een Windows-laptop. Er zijn in de basis namelijk twee modellen waar je uit kunt kiezen: de MacBook Air en de MacBook Pro. Elk model heeft een eigen uniek design en is voor een andere doelgroep ontworpen. Wel lanceert Apple bijna elk jaar een nieuwe versie van elk model, maar de oudere modellen blijven ook erg populair omdat die wat voordeliger in aanschaf zijn.

Het besturingssysteem macOS is per model aangepast op het type laptop. Dit zorgt er onder andere voor dat de laptops over het algemeen erg stabiel zijn, niet vaak vastlopen en lang meegaan.

Op dit moment, zeker als je twijfelt tussen een Chromebook of een MacBook, zou ik je de MacBook Air uit 2020 aanraden. Deze MacBook Air heeft een 13,3 inch scherm, 8 GB RAM, 256 GB interne opslag. Deze heeft o.a. een Apple M1 t.o.v. M2 processor, maar de prijs is aanzienlijk lager en tenzij je hele speciale plannen hebt, ga je er echt voldoende performance uithalen!

Klik hier voor alle MacBooks bij Coolblue

In navolging op Apples oorspronkelijke 13 inch MacBook Air in 2011, kwam Intel met de term Ultrabook. Het is vooral een marketingterm, verwijzend naar een categorie high-end laptopcomputers die met de MacBook Air moeten concurreren.

Ze werden oorspronkelijk op de markt gebracht met een ultradunne vormfactor en een lichtgewicht ontwerp zonder afbreuk te doen aan de levensduur van de batterij of de prestaties.

Waarom ik kies voor Coolblue?

Tja, ik zal het niet ontkennen. Ik vind Coolblue gewoon een van de prettigste webwinkels. Klantvriendelijkheid staat altijd centraal en voor mij hebben ze altijd al een streepje voor gehad omdat ze de eerste in Nederland waren die een Chromebook op de markt brachten.

Wat is “Coolblue’s keuze”?

Heb je wel eens ‘Coolblue’s keuze’ zien staan? Het idee hier achter is eigenlijk geniaal. Piet Zwart, CEO van Coolblue legt uit: “deze producten zijn gebaseerd op data van de website. Dat alles op basis van zo’n 20 miljoen websitebezoeken per maand. En als daaruit blijkt dat er veel vraag is naar bepaalde specificaties dan laten we unieke varianten maken die je enkel bij Coolblue kunt bestellen.

Zo is er dus o.a. een Apple Macbook met het label “Coolblue’s keuze” die Apple speciaal voor Coolblue heeft ontwikkeld.

macbook_coolblues-keuze

Kun je die dan nergens anders kopen, ook niet bij Apple zelf? Jawel… maar tegen een hogere prijs en met een langere levertijd.

Maar dus ook een Chromebook met het label “Coolblue’s keuze” zul je nergens anders vinden.

De verschillen zijn niet groot, maar uit Coolblue’s metadata blijkt bijvoorbeeld dat de meeste mensen een bepaalde Chromebook liever met 64GB SSD geheugen hebben als de doorgaans geven standaard van 32GB waarmee je hem bij andere winkels ziet.

Je ziet, het zijn vaak maar kleine dingtjes, maar dat maakt vaak wel het verschil.